Dinsdagochtend 6 september

Begin september, ik vind dat een heerlijke tijd.  De grootste warmte van de zomer is ‘hopelijk’ voorbij, de blaadjes beginnen stilaan te kleuren en de tuin levert heerlijke oogsten op waarnaar we het hele voorjaar en zomer toegewerkt hebben.  Het feit dat vrouw en kinderen terug naar school zijn en de ‘rust’ en ‘regelmaat’ terug wederkeert in huis kan er ook wel iets mee te maken hebben als ik eerlijk ben.  Alleen is het dit jaar in september net iets anders, de rust is precies nog veel groter dan anders.  In het verleden zou ik in september al lang terug aan de slag zijn geweest met vroege ochtenden, uren woon-werkverkeer en lange dagen achter een pc of in vergaderingen.  Dat is dit jaar anders, ik ben gewoon thuis en de meeste mensen zijn naar school of uit werken. Het is toch wel een beetje eigenaardig en wennen moet ik bekennen.  Ik voel me er bijna schuldig over….of nee …toch niet.  De afgelopen, bijna 4 jaar waren voor mij een zeer boeiende reis met veel vallen en opstaan en vooral mezelf leren kennen.  Het begin hiervan, deze blogpost van 7 januari 2019 heeft wel wat teweeg gebracht in mijn leven en me gebracht waar ik nu sta.  Ik las de afgelopen jaren een halve boekenrek uit, de andere helft luisterde ik digitaal, podcasts, gesprekken met gelijkgestemden en een pak opleidingen later ben ik er klaar voor om te springen.  In mijn blogpost van 16 mei dit jaar had ik enkele onder jullie al misschien nieuwsgierig gemaakt en als allereerste gast van Joris Evens zijn podcast werden er nog wat meer tips van de sluier gelicht. Het is dus nu tijd om te springen en de buitenwereld laten weten dat ik start met een coaching praktijk. Hoe, wie, waar, wat,…. dat volgt de komende dagen en weken wel… Nu eerst springen zonder excuses, want de mancave/coachingruimte zal nooit af zijn, de website niet klaar, en de stand van de maan niet optimaal,… Geen excuses meer, gewoon doen! 

Terug ter zake, want ik wil die natte broek eigenlijk dringend uit doen, want ik zit hier echt wel deze blogpost in een kletsnatte broek te schrijven.

Deze ochtend was het voor mij dus geen uur woon-werkverkeer met een opeens opduikende file waarbij die “coffee to go” zorgde voor een natte broek. Veel van mijn ochtenden starten al geruime tijd niet meer in een auto maar met een fixe ochtendwandeling van ongeveer een uurtje in een stuk zeer rustgevende natuur. 

Vandaag kwam ik echter een stuk tegen waarbij er nog weinig pad zichtbaar was. De regen van deze nacht had ervoor gezorgd dat het riet het pad bedekte.  Het was kiezen tussen, draai ik terug en neem ik een andere route, of baan ik me een weg door het oerwoud van met regen bedekt riet met een kletsnatte broek en hemd tot gevolg. 

Jullie weten wat ik gekozen heb, want één van de zaken die ik de afgelopen jaren leerde is dat de platgelopen paden je snel ergens brengen zonder veel moeite, maar dat je voor de mooiste en meest waardevolle ontdekkingen je meestal je eigen weg moet banen door het oerwoud en bijgevolg je broek nat moet maken.  Ik kies dus niet altijd voor de gemakkelijkste weg en soms brengt me dat iets moois en soms ook helemaal niet.

Hoe zit het met jou? Welk pad kies jij?

Heb jij zin om eens een keertje mee te wandelen en op zoek te gaan naar jouw waardevolle ontdekkingen? Wandel jij liever met een natte of een droge broek? Ik help het graag samen met jou ontdekken.

  • Zo herkenbaar,… hoe ben je ervanaf geraakt? Twee jaar struggles al en ook ik heb alles waar andere van dromen… Had al eens een stukje van je gelezen. Mooi en eerlijk, ook niet grijs gewoon zwart op wit. Herken me hier helemaal in. Vallen en opstaan… een maand goed en dan instorten. Hopelijk kom ik ook ooit op het punt waar gij zit.

  • Hey Wouter
    Ik wens je heel veel succes met je prachtige concept! Mooi wat je gaat doen, hier is werkelijk heel veel nood aan. En de weg die je afgelegd hebt zal niet makkelijk geweest zijn maar blijkbaar was het nodig om je zaadje te kunnen planten ???? Succes kerel ? jij gaat dat goed doen!
    Lieve groetjes Wendy

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >